Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Πιταράκια τηγανητά με τυροζούλι


Αφού κάναμε το τυροζούλι μας φίλοι-ες μου, ε,   ας κάνουμε και πιταράκια, όπως τα λέμε εμείς εδώ τηγανητά.
Με μέλι, ή και σκέτα, είναι είναι εξαιρετικά!!!!

Υλικά
 Για τη ζύμη

  • 2 ½  κούπες αλεύρι
  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζανάκι του καφέ ρακί
  • Λίγο αλάτι, και 1 κσ. Βιτάμ
  • Και φυσικά ένα φρέσκο τυροζούλι, το οποίο μαλάσουμε,  (ζυμώνουμε δηλ.)  με το ψιλοκομμένο δυόσμο, η χωρίς αυτόν, αν δεν μας αρέσει.
  • Τέλος λάδι για το τηγάνισμα
Η συνταγή για το τυροζούλι εδώ     https://cretatrapezomata.blogspot.gr/2018/05/blog-post_15.html#more
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το λάδι, το Βιτάμ και την ρακί, αλάτι  και τρίβουμε το αλεύρι μέχρι να υγρανθεί από τα υλικά μας, και να γίνει ψιχουλιαστό, σαν την άμμο κάτι φανταστείτε.
Έπειτα προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό μέχρι να έχουμε ένα μαλακό, και εύπλαστο ζυμάρι.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Ανοίγουμε το φύλο μας(προσπαθώντας να το κάνουμε αρκετά λεπτό).
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την ιδική μηχανή για το άνοιγμα φύλλου.
Εμένα προσωπικά δεν με βολεύει.
Κόβουμε το φύλλο μας σε κομμάτια το γεμίζουμε με το τυροζούλι
και το κλείνουμε δεξιά και αριστερά.
Εγώ έκανα μερικά πιταράκια με δυόσμο, και μερικά χωρίς, βλέπετε τα γούστα στην οικογένεια δεν συμπίπτουν.

Τηγανίσουμε σε άφθονο καυτό λάδι για λίγο και από τις 2 πλευρές

Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφίσει το περίσσιο λάδι.


Και έτοιμα όπως βλέπετε τραγανά και αφράτα ταυτόχρονα τα πιταράκια μας.
Μπορείτε να τα φάτε σκέτα, σαν τηγανητές τυροπιτούλε,ς ή να τα περιχύσετε με θυμαρίσιο μέλι, και να φάτε ένα απίθανο γλύκισμα.
Η επιλογή είναι δική σας, και με τους 2 τρόπους είναι πεντανόστιμα.
Τώρα, από την εμπειρία μου, να σας πω, ότι η διαφορά στο τυροζούλι, με τη φρέσκια μυζήθρα, είναι ότι έχει περισσότερο <<σώμα>>, δηλ όσο βάλετε στο πιταράκι σας μένει, δεν λιώνει, και γίνεται πιο πλούσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου