Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Μανιτάρια με ρύζι, ή νηστίσιμο ψεύτικο πιλαφακι

Μανιτάρια με ρύζι ή ένα νηστίσιμο <<ψεύτικο>> πιλαφάκι.
Ένα  απλό, εύκολο, γρήγορο, και νόστιμο φαγητό.
Είμαστε πλέον λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, ημέρες νηστείας.
Νηστίσιμο λοιπόν και το φαγητό μας.

 Υλικά

  • 3 μεγάλα μανιτάρια πόρτο μπέλο κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμύδια, 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • 5 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. λάδι, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγο άνιθο, ψιλοκομμένο
  • 3 κούπες σπιτικό ζωμό λαχανικών, ή νερό & 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κούπα όχι καλά γεμάτη κίτρινο ρύζι, αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)





Βάζουμε το λάδι και τα μανιτάρια στην κατσαρόλα, και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε  τα μαρουλόφυλλα, τον άνηθο  το μαϊντανό, και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
Όποιος θέλει και μια μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη κι αυτή.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο με προσοχή μέχρι να σοταριστούν καλά όλα τα υλικά μας αλλά προσοχή ανακατεύουμε και προσέχουμε να μην μας καούν.

όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε μέσα το ζωμό λαχανικών μας, ή 3 κούπες νερό και 1 κύβο λαχανικών.
όταν βράσει βάζουμε το ρύζι, αλατίζουμε, ανακατεύουμε
και βράζουμε μέχρι να τραβήξει το ρύζι όλο το ζωμό λαχανικών.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα την κατσαρόλα για 4 περίπου λεπτά και

σερβίρουμε με τριμμένο πιπέρι ή με γλυκιά πάπρικα, ότι προτιμάει ο καθένας.
Εδώ θέλω να σας πω ότι χρησιμοποιώ κίτρινο ρύζι, γιατί δεν θέλω το ρύζι μου να <,χειλώσει>. όπως κάνουμε στο γαμοπίλαφο.
Το θέλω ψημένο μεν, αλλά στετό.
Τώρα αν εσείς  το προτιμάτε διαφορετικά,
μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρύζι που συνηθίζετε,
και να το αφήσετε να βράσει μέχρι να γίνει το ρύζι όπως σας αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου