Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Κοκκινόψαρο στο φούρνο με πατάτες και κολοκυθάκια!

Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα σε όσους γιορτάζουν!
Του Αγίου Σπυρίδωνα σήμερα, τρώμε ψαράκι.
Ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό σήμερα, για όλη την οικογένεια.
Ψαράκι με πατάτες,  και κολοκυθάκια στο φούρνο.

Υλικά
  1. 2-3 κοκκινόψαρα αναλόγως τα άτομα
  2. 1 1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  3. 1 κιλό μικρά κολοκυθάκια , 1 μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  4. 2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες 2/3 της κούπα λάδι
  5. θυμάρι, αλάτι, ρίγανη και το χυμό από 1 λεμόνι


Καθαρίζουμε πλένουμε κόβουμε τις πατάτες σε μέτριες ροδέλες.
Καθαρίζουμε ,πλένουμε και χαράζουμε με το μαχαίρι, τα κολοκυθάκια στο πλάι.
ρίχνουμε θυμάρι, αλάτι, ρίγανη και τα ανακατεύουμε να πάει παντού.
Τέλος καθαρίζουμε και αλατίζουμε τα ψάρια, τα βάζουμε πάνω στις πατάτες, βάζουμε πάνω στο φαγητό τις ντομάτες κομμένες σε ροδέλες και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Περιχύνουμε με το λάδι και με μια κούπα νερό.


Ψήνουμε στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο,
στους 220 βαθμούς , για 35-40 λεπτά μέχρι να ψηθούν  πατάτες-κολοκύθια και να ροδίσει το ψαράκι.
Έπειτα γυρίζουμε τα ψάρια μας να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά, ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι.
Όταν πάρουν χρώμα τα ψαράκια μας ( θα χρειαστεί 10-15 λεπτά) το φαγητό είναι πλέον έτοιμο.
Τόσο απλό γρήγορο εύκολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου