Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Κρεατόπιτα με κρέας που μας περίσσεψε γεμάτη λαχανικά!


Ένας τρόπος να αξιοποιήσουμε κρέας ψητό που μας έχει περισσέψει, αλλά να κάνουμε και τα παιδιά  μας να φάνε λαχανικά. .
Πραγματικά γεμάτη λαχανικά που της δίνουν απίστευτη νοστιμιά και θρεπτική αξία χωρίς να γίνονται αντιληπτά.

Υλικά

  • αρνί, ή κατσικάκι, ή κοτόπουλο ψητό που μας έχει περισσέψει
  • 2 μέτρια κολοκύθια
  • 3 μέτριες ντομάτες
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. λάδι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 3 μέτριες μελιτζάνες και αν θέλετε 2-3 μανιτάρια ή μια κονσέρβα (εγώ δεν έβαλα)


Για τη ζύμη


  • 1 και  2/3 της κούπας αλεύρι
  • 3 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.σ. ξύδι, αλάτι, και νερό όσο πάρει μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι
  • προαιρετικά σουσάμι για να πασπαλίσουμε την πίτα μας


ψιλοκόβουμε το κρέας.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι για 2-3 λεπτά, βάζουμε μέσα το κρέας, συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα.

κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα λαχανικά μας και τα ρίχνουμε μέσα.
Αλατίζουμε, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 6-7 λεπτά.
Ανοίγουμε το καπάκι της κατσαρόλας, διναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να τραβήξει το μείγμα τα υγρά του.
Προσοχή μην το κάψετε.



Σε μια λεκάνη ρίχνουμε λάδι- αλεύρι-ξύδι -αλάτι, και με τα δάχτυλά μας τα τρίβουμε μέχρι να γίνει το αλεύρι ψιχουλιαστό.
Ρίχνουμε νερό σιγά-σιγά, και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό εύπλαστο ζυμάρι.



Το χωρίζουμε σε μια μικρή και μια μεγάλη μπάλα.



Ανοίγουμε σε φύλλο την μεγάλη μπάλα, λαδώνουμε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί,


και βάζουμε το φύλλο που ανοίξαμε..

Εδώ θα βάλετε μέσα τη γέμιση. Κατά λάθος σβήστηκε η φωτογραφία αλλά δεν είναι κάτι δύσκολο.



Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο με την μικρότερη μπάλα ζύμης, και σκεπάζουμε την πίτα και το λαδώνουμε καλά.
 Γυρίζουμε και λαδώνουμε και τα φύλλα που είναι πάνω στο ταψί.
 Πασπαλίζουμε με σουσάμι,  χωρίζουμε σε κομμάτια, και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 45-50 λεπτά στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.

Και έτοιμη η πίτα μας πεντανόστιμη, χορταστική  και γεμάτη βιταμίνες.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου