Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Και η φετινή μας βασιλόπιτα που μπορεί να γίνει και ένα απίθανο κέικ!


Υπέροχη υφή απίθανη γεύση και έρωμα έχει η φετινή μας βασιλόπιτα με ένα μικρό μιστικό για να μην χάνει την εσωτερική υγρασία της χωρίς να είναι άψητη συνάμα.
Συγνώμη για την καθυστερημένη ανάρτηση, αλλά ήταν τόσο φορτωμένες αυτές οι μέρες, που μου ήταν αδύνατον να την ανεβάσω.
Σε επόμενη ανάρτηση σας χρωστάω την συνταγή για βασιλόπιτα τσουρέκι την οποία μπορείτε κάλλιστα να την κάνετε οποιαδήποτε στιγμή θέλετε,   και να την απολαύσετε τε με τις οικογένειές σας.
Είναι απίστευτα νόστιμη αρωματική, αφράτη, και θυμίζει κρουασάν.
Πάμε όμως να φτιάξουμε την βασιλόπιτα κέικ σήμερα, και κάποια άλλη μέρα την τσουρεκοβασιλόπιτα όπως τη λέω εγώ.

Υλικά

  • 200 γρμ. βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου) και 50 γρμ λάδι
  • 1 2/3 της κούπας ζάχαρη
  • 4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 1/2  κούπα γάλα και 1/2  κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • το ξύσμα από 1 πορτοκάλι από 1 μικρό περγαμόντο, 1/2 κ. γ. κανέλα, 1/2 κ.γ. μαχλέπι,
  • 1 φαρίνα κόκκινη +ι κουταλάκι του γλυκού μπέικιν( κοσκινισμένα και τα 2)
  • 100 γρμ άσπρη σοκολάτα, 100 γρμ μαύρη σοκολάτα, 100 γρμ σταγόνες σοκολάτας, και 1 φακελάκι καρύδα




Επί το έργον λοιπόν.
Χτυπάμε καλά το βιτάμ με τη ζάχαρη, το λάδι, το ξύσμα περγαμόντου-πορτοκαλιού, τη βανίλια την κανέλα, και το μαχλέπι.
Αφού αφρατέψει το μείγμα, προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα, και όταν ενσωματωθούν το γάλα-χυμό πορτοκαλιού.

Τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν .
Και τις σταγόνες σοκολάτας, τις οποίες θα ανακατέψουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να απλωθούν καλά στο μείγμα μας.
 Βάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς και 15-20 λεπτά στους 160.
Η πίτα μας είναι έτοιμη . Αφού κρυώσει την βάζουμε σε ένα δίσκο ή μια μεγάλη πιατέλα.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την λευκή σοκολάτα, και την απλώνουμε πάνω στην πίτα.
Έπειτα την πασπαλίζουμε με την καρύδα, όλη την επιφάνειά της..
Τέλος, λιώνουμε σε μπεν μαρί και την μαύρη σοκολάτα, και την διακοσμούμε με όποιο σχέδιο μας αρέσει.
Εδώ να σας πως ότι εγώ έκανα την διπλή δόση γιατί είχα πολλή κόσμο.
Όμως η συγκεκριμένη βασιλόπιτα μπορεί να γίνει ένα υπέροχο κέικ, για την οικογένεια, ή για κάποιο δώρο σε επίσκεψη.
Απλά δεν θα την διακοσμήσουμε με μαύρη σοκολάτα.
Την λευκή σοκολάτα  και την καρύδα θα την βάλουμε, γιατί της δίνουν απίθανη πλούσια γεύση.
Κάτι ακόμα, το ελαιόλαδο δεν την αφήνει να ξεραθεί εσωτερικά, την κάνει πιο αφράτη, και της δίνει τόση υγρασία όση χρειάζεται.
Φτιάξτε την και θα με  θυμηθείτε.

2 σχόλια:

  1. καλησπερα και χρονια πολλα.θα ακολουθησω τις οδηγιες σας νε μια μικρη παραλλαγη.θα βαλω γιαουρτι επειδη περισσεψε αρκετο.καλη χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνώμη μόλις είδα το σχολιό σου και πιθανότατα έχεις κάνει την πίτα. Δεν νομίζω ότι με το γιαούρτι θ΄αλλάξει κάτι, πιστεύω θα γίνει καλύτερη περιμένω να μου πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή