Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΧΟΡΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ

Νόστιμα και υγιεινά,  πολύ εύκολα, αλλά και γρήγορα.
Είπα να κάνω κάτι διαφορετικό από τα γνωστά χορτοπιτάκια που κάνουμε.
Και ομολογώ ότι βγήκαν πολύ νόστιμα.
Άγρια χόρτα τσιγαριστά είχα από το χωριό, οπότε το μόνο που μου έμενε, να αποφασίσω, ήταν αν θα έφτιαχνα σπιτικό φύλλο, ή σπιτική σφολιάτα, ή αν θ΄αγόραζα.
Ε, τελικά αποφάσισα να αγοράσω, και έτσι όπως καταλαβαίνετε τα χορτομπουρεκάκια έγιναν στο πι και φι.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό άγρια χόρτα (μάραθα, καυκαλήθρες, μυρώνια, τσόχου,ς άγρια πρασσάκια κ. τ.λ.π.'ή όποιο άλλο χόρτο προτιμάτε), αλάτι
  • 1/2 κούπα λάδι για να τσιγαρίσουμε τα χόρτα
  • 2 φύλλα σφολιάτας

Καθαρίζουμε πλένουμε καλά τα χόρτα και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι, αλατίζουμε, και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
Έπειτα τα βάζουμε στο σουρωτό να φύγουν όλα τα υγρά τους.
Όταν σουρώσουν εντελώς και δεν βγάζουν πια υγρά είναι έτοιμα για τα μπουρέκια μας.


Μοιράζουμε το κάθε φύλλο σφολιάτα σε τρεις λωρίδες.
Βάζουμε σε κάθε λωρίδα 2 σειρές χόρτα, αφήνοντας σε κάθε άκρη 2 δάχτυλα κενό.
Γυρίζουμε την μια ΄άκρη, και σκεπάζουμε τη μια σειρά χόρτα.
Γυρίζουμε και την άλλη άκρη και σκεπάζουμε την άλλη λωρίδα.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε..
Βάζουμε τα χορτομπουρέκια σε ταψί με λαδόκολλα, και τα κόβουμε στην μέση γιατί είναι πολύ μακριά.
Ψήνουμε πάντα σε προθερμασμένο φούρνο,
στις αντιστάσεις στους 250 βαθμούς για 13-15 λεπτά (αναλόγως το φούρνο), μέχρι να ροδίσουν.

Και έτοιμα τραγανά αφράτα και πολύ νόστιμα.
Όπως οι χορτόπιτες που αγοράζουμε, αλλά τα υλικά δεν συγκρίνονται με τα δικά μας.
Περιέχουν άγρια χόρτα, τσιγαριστά, μαγειρεμένα σε ελαιόλαδο.
Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σφολιάτα, μπορείτε ν΄ανοίξετε δικό σας φύλλο τη συνταγή μπορείτε να τη βρείτε εδώ στα μπουρεκάκια με κρέας και λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου