Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Τσουρέκι νηστήσιμο γεμάτο σοκολάτα!





Υλικά
  • 1 ½ κούπα κανελόζουμο
  • 2/3 της κούπας ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 ½ φλιτζανάκι του καφέ λάδι
  • 1 κ.γ. μαχλέπι,1/3 κ.γ. μαστίχα. 2 βανίλιες
  • 1 σφηνάκι λικέρ λεμόνι
  • 100 γ.μ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1 κ.γ. μπέικι
  • 850 περίπου γ.μ. αλεύρι
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε 1 κούπα κανελόζουμο.
Διαλύουμε τη μαγιά με 1κ,γ ζάχαρη και 1 κούπα αλεύρι
Περιμένουμε να  ανέβει το προζύμι.
Σε άλλο  μπολ ανακατεύουμε
τη ½ κούπα το κανελόζουμο, τις βανίλιες
τη ζάχαρη το λάδι το μαχλέπι
τη μαστίχα το μπέικη και το λικέρ.
Όταν ανέβει το προζύμι

ρίχνουμε μέσα το μείγμα που ετοιμάσαμε στο μπολ
και σιγά προσθέτουμε το αλεύρι
μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη
ίσως να μη χρειαστεί όλο το αλεύρι.
Αφήνουμε το ζυμάρι μας να ανέβει.

.                                                              






Όταν είναι έτοιμο το χωρίζουμε σε 3 μπάλες.
Αλευρώνουμε τα χέρια μας και το τραπέζι
Παίρνουμε  μια και πλάθουμε ένα κορδόνι .
Με τον πλάστη το φαρδαίνουμε ρίχνουμε επάνω
σταγόνες  σοκολάτας, τις πατάμε το τυλίγουμε, και του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.







Βάζουμε τα τσουρέκια σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα
σκεπασμένα σε ζεστό μέρος να ανέβουν.

Όταν είναι έτοιμα, ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 150 βαθμούς  για 35-40 λεπτά.
Όταν ροδίσουν είναι έτοιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου