Κρητικά Τραπεζώματα

Κρητικά Τραπεζώματα
Καλώς ήλθατε στα Κρητικά τραπεζώματα.

Καλώς ήλθατε στα Κρητικά τραπεζώματα.

Ευρέως διαδεδομένη σε παγκόσμιο επίπεδο η μεσογειακή διατροφή. Θεωρείτε το μυστικό της μακροζωίας, υγιεινή ζωή και μεσογειακή διατροφή. Η Κρητική κουζίνα είναι αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα μεσογειακής διατροφής.

Νόστιμες παραδοσιακές και όχι μόνο, συνταγές θα έχουν τον κύριο λόγο στο site. Σπιτικά πάντα φαγητά που προσδοκούμε να τα απολαύσετε.

Translate

Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Μυζυθροπιτάκια και τηγανόπιτες με μέλι








 Υλικά:

  • 1 κιλό μυζήθρα φρέσκια και λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 2 ½  κούπες αλεύρι
  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζανάκι του καφέ ρακί
  • Λίγο αλάτι



Ψιλοκόβουμε το δυόσμο (λιγότερο από μισό μάτσο και μόνο τα φύλλα του)
και τον ρίχνουμε μέσα στη μυζήθρα.

Με ένα πιρούνι μαλάσουμε  (ζυμώνουμε) τη μυζήθρα με το δυόσμο .Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι μας κάνουμε ένα λάκκο στη μέση και ρίχνουμε το λάδι τη ρακί το νερό και λίγο αλάτι
.Ζυμώνουμε μέχρι να κάνουμε ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι (κατά το ζύμωμα ίσως χρειαστεί περισσότερο αλεύρι η  νερό).

Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και ανοίγουμε το φύλο μας(προσπαθώντας να το κάνουμε αρκετά λεπτό).Αν δεν μπορούμε να ανοίξουμε φύλο με το ξυλίκι χρησιμοποιούμε τη μηχανή για το άνοιγμα φύλου.

Αφού τελειώσουμε το φύλο μας τοποθετούμε  στη σειρά μικρά κομμάτια μυζήθρας( όσο ένα μικρό μπαλάκι) αφήνοντας μεταξύ τους περίπου 2 δάχτυλα κενό.(κοιτάξτε τη φωτογραφία).

 Πιάνουμε το φύλο και το γυρίζουμε σκεπάζοντας μ αυτό την μυζήθρα  με τη ροδέλα μας η με ένα μαχαίρι κόβουμε τα πιταράκια μας όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Τώρα  με το φύλο που θα περισσέψει κάνουμε τηγανόπιτες . Πως? 
Μα πολύ απλά κόβουμε τετράγωνα κομμάτια  το φύλο μας
Τηγανίζουμε τις μυζηθρόπιτες και τις τηγανόπιτες σε καυτό λάδι προσέχοντας να μην τις κάψουμε. Τέλος τις περιχύνουμε με μέλι και είναι έτοιμες για φάγωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου