Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Κολοκυθάκια με ανθούς στο φούρνο το πιο απλό -λιτό εύκολο φαγητό!



Πράγματι ένα απλό -εύκολο, με 2 μόνο υλικά, λουκουμάκι φαγητό.
Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια να μας αρέσουν τα κολοκύθια.
Από δω και πέρα, στο χωριό μου παράγονται άφθονα, ο καθένας καλλιεργεί στον κήπο του για τις ανάγκες της οικογένειά του, τα πάντα. Από κηπικά όπως τα λέμε δεν αγοράζουν τίποτα.
Πολύ υγιεινό.
Όσοι δεν τα  θέλουν σκέτα, συνδυάζεται με τα πάντα, από κρέας, μέχρι ψάρι, ή ένα καλό κομμάτι γραβιέρας, ή φέτας ή οποιοδήποτε άλλο τυρί μας αρέσει.
Υλικά

  • κολοκυθάκια με τον ανθό όσα θέλετε εμένα μου έστειλαν αρκετά τα χρησιμοποίησα όλα.
  • 2/3 της κούπας λάδι, αλάτι θυμάρι ρίγανη (1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες προαιρετικά)
  • χυμός από 1 ζουμερό λεμόνι


Πεσκέσι από το χωριό και τα δύο. Είμαστε βλέπετε αμπελοχώρι, έχουμε πολλά κρασάμπελα, άρα βγάζουμε υπέροχα κρασιά, με ντόπιες ποικιλίες  αλλά και σουλτανιά ,  βγάζουμε και ωραιότατες σταφίδες.
Τα φύλλα θα γίνουν προσεχώς ντολμαδάκια κατσαρόλας, και ντολαμαδάκια με γεμιστά κατσαρόλας.
Τώρα θα ασχοληθούμε με αυτά τα τρυφερά κολοκυθάκια.
 Πλένουμε κολοκυθάκια και ανθούς , ιδικά τους ανθούς και το εσωτερικό τους  με νερό, και κόβουμε τις άκριες τους.

Τα βάζουμε στο ταψί, τα πασπαλίζουμε με αλάτι, θυμάρι, ρίγανη  (και αν θέλουμε τις λεπτοκομμένες φέτες ντομάτας).
Περιχύνουμε με το λάδι,και 1 1/2 κούπα νερό.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς, για 50-60 λεπτά .
Εξαρτάται από το φούρνο, θα δοκιμάσουμε με ένα πιρούνι να δούμε πότε είναι έτοιμα. 

Ετοιμότατα τα κολοκύθια μας και ζουμερά- τρυφερά νοστιμότατα
Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε με το χυμό από το λεμόνι.
Αυτό ήταν , τόσο απλό, τόσο εύκολο, και πολύ νόστιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου