Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Υπέροχη σαλάτα με μεγάλα άγρια πικροράδικα!

 Νοστιμότατη σαλάτα με μεγάλα άγρια πικροράδικα υγιεινή  και νόστιμη.
Εμείς εδώ τα τρώμε και σκέτα σαλάτα με λίγες σταφιδολιές και κανένα κομμάτι κεφαλοτύρι ε και φυσικά καμιά κριθαροκουλουρίτσα.
Όμως συνοδεύουν άριστα ψάρια-κρεατικά-όσπρια.

Υλικά

 Αυτό είναι το ραδίκι μας και μην ξεγελιέστε από την φωτογραφία είναι όντος μεγάλο.
Κόβουμε το κάτω μέρος του ραδικιού, και το χαράζουμε για να ψηθεί,
 και τις άκριες των φύλλων του επίσης.(εδώ φαίνεται το μέγεθος και έχω κόψει και τις άκρες από τα φύλλα.)
Τα πλένουμε πολλές φορές να καθαρίσουν από τα χώματα,
και
βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό, μόλις βράσει τα ρίχνουμε μέσα, αλατίζουμε, και βράζουμε για 15 λεπτά  σε μέτρια φωτιά.

Όπως βλέπετε έτοιμα είναι.
Σερβίρουμε με αλάτι, λάδι και λεμόνι.
Λίγες ελιές λίγο τυράκι, καμιά κριθαροκουλούρα, και έχουμε ένα πλήρες γεύμα διαιτητικό και υγιεινό.





Αν πάλι το θέλουμε πιο πλούσιο ψήνουμε λίγο Κρητικό λουκάνικο, ή απάκι και πιστέψτε με δεν χρειαζόμαστε τίποτα άλλο εκτός από καλό κρασί φυσικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου