Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ!


Καιρός είναι καθώς πλησιάζουν πια οι γιορτές ν΄αρχίσουμε να κάνουμε γλυκά Χριστουγεννιάτικα.
Εμείς θα αρχίσουμε μ΄αυτά τα γρήγορα και εύκολα γιορτινά τρουφάκια.
Είναι πολύ νόστιμα και ο χρόνος προετοιμασίας τους είναι περίπου 30 λεπτά.
Όσοι τα δοκίμασαν είπαν τα καλύτερα.
Ζαχαροπλάστες δεν είμαστε αλλά ότι φτιάχνουμε το φτιάχνουμε με αγάπη φροντίδα και αγνά υλικά.
Ας φτιάξουμε λοιπόν τα τρουφάκια μας.

Υλικά
3-31/2 πεκέτα μπισκότα πτίμπερ
1 βιτάμ (όχι soft)
1 ποτήρι του νερού γάλα εβαπορέ
1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη
3 κ. σ. κακάο
2/3 φλιτζανι  του καφέ κονιάκ
300-400 γρμ. τρούφα υγείας
χάρτινες θήκες για να τα βάλουμε μέσα

Σε σιγανή φωτιά λιώνουμε το βιτάμ (όχι να καεί απλά να λιώσει σιγά σιγά).
Προσθέτουμε τη ζάχαρη το κακάο και το γάλα ανακατεύουμε να ενωθούν και κατεβάζουμε από το μάτι.


Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λεκάνη. Πρέπει να είναι χλιαρό όχι καυτό.
Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε ξανά.


Τρίβουμε τα μπισκότα με τα χέρια, όχι στο μούλτι, δε θέλουμε να γίνουν σκόνη, αλλά να βρίσκονται μέσα στα τρουφάκια.
Εγώ βάζω σ΄ένα σακουλάκι λίγα λίγα τα μπισκότα, τα πατάω με το χέρι και έτσι τρίβονται όσο πρέπει.

Τα ενσωματώνουμε στο μείγμα με τα υγρά και ζυμώνουμε.
Ίσως να μην χρειαστεί το μισό πακέτο πτίμπερ, εμένα μου πήρε τρία πακέτα  ακριβώς.
Θα σταματήσετε να βάζετε μπισκότα τριμμένα, όταν θα μπορείτε να πλάθετε μπαλάκια με το μείγμα.
Πρέπει να είναι λίγο υγρό για να μπορεί να κολλάει επάνω τους η τρούφα.

Πλάθουμε μέτρια τρουφομπαλάκια, τα κυλάμε στην τρούφα να κολήσει επάνω τους,

και τα βάζουμε σε χαρτάκια.
Εγώ λόγω των ημερών διάλεξα πολύχρωμα χαρτάκια τα κάνουν πιο γιορτινά μου φαίνεται.
Είναι πολύ εύκολα και νόστιμα και γίνονται σε ελάχιστό χρόνο.
Δεν έχετε παρά να τα δοκιμάσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου