Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΒΡΑΣΤΑ

Σαλάτα ή κυρίως γεύμα.
Όπως κι αν το προτιμάτε, πρόκειται για ένα υγιεινό νόστιμο πιάτο.
Ξέρετε δα για την εμμονή μας εδώ στην Κρήτη για τα χόρτα.
Τα τρώμε και ως σαλάτες, και ως κανονικό φαγητό.
Θυμάμαι αυτά τα βραστερά με οποιαδήποτε χόρτα κι αν χρησιμοποιούσε, ήταν το καλύτερο φαγητό της γιαγιάς μου. Κόπος ελάχιστος (το καθάρισμα των χόρτων μόνο)  και ακόμα λιγότερος χρόνος για ψήσιμο.

Υλικά
4 μέτριες πατάτες
1 κιλό σταμναγκάθι
αλάτι λάδι, λεμόνι




Καθαρίζουμε πλένουμε και βάζουμε τις πατάτες να βράσουν για 15 λεπτά.

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σταμναγκάθι το βάζουμε στην κατσαρόλα και αλατίζουμε.

Μη σας πειράζει που είναι τα χόρτα υπερυψωμένα στην κατσαρόλα μόλις αρχίσουν να βράζουν θα χαμηλώσουν
θα τα ανακατώσουμε και θα προσπαθήσουμε να μπουν οι πατάτες αποπάνω.
Με αυτόν τον τρόπο, να καλύπτονται τα χόρτα , με το βραστό νερό, και με το αλάτισμα, παραμένει πράσινο το σταμναγκάθι.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά και είναι έτοιμα.
Σουρώνουμε και σερβίρουμε με λάδι και λεμόνι.

Πάντως και σκέτα είναι ένα χορταστικό πιάτο.
Και σαν σαλάτα τέλεια είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου