Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ




Υλικά


  • 5-6 κ.σ. λάδι
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 2 ώριμες τριμμένες ντομμάτες ( αν θέλετε να κοκκινίσει πολύ προσθέστε 1 κ.σ. ντοματοπελτέ)
  • 1 κόκκινη πιπεριά και 1 πράσινη κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1/2 πακέτο κριθαράκι και 2,5 κούπες νερό
  • 1 κονσέρβα κομμένα μανιτάρια
  • αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη, πάπρικα

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι και τον άνηθο για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια

τις βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το τριμμένο καρότο, ανακατεύουμε, και σιγοψήνουμε για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε και τις τριμμένες ντομάτες και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 4 λεπτά.
Τέλος βάζουμε το νερό και όταν βράσει το κριθαράκι. Χρειάζεται μόλις 8-9  λεπτά για να ψηθεί, και
είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Είναι μια πολύ γρήγορη και εύκολη λύση τώρα την περίοδο της νηστείας και πολύ υγιεινή.
Αν θέλετε να σας γίνει περισσότερο κόκκινο προσθέστε 1 κ. σ. ντοματοπελτέ γιατί οι ντομάτες αυτή την εποχή δεν κοκκινίζουν τα φαγητά.
Επίσης μπορείτε να προσθέσετε και 1 κύβο λαχανικών για περισσότερη γεύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου