Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΣΑΡΓΟΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ


Υλικά

  • 1 κιλό σαργοί
  • αλάτι, 1/2 κούπα λάδι, χυμό λεμονιών (όσο θέλουμε)
  • 1 κομμάτι λαδόκολλα

Καθαρίζουμε πλένουμε αλατίζουμε τα ψάρια.
Στρώνουμε λαδόκολλα σ΄ένα ταψί τα στρώνουμε επάνω, περιχύνουμε με λάδι

και τα σκεπάζουμε με την υπόλοιπη λαδόκολλα και ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Αν θέλουμε να ροδίσουν επάνω, τα ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα στο γκριλ, αλλά έτσι θα χάσουν τα υγρά τους, και η σάρκα τους θα είναι πολύ <<στεγνή>>.

Χτυπάμε λίγο λάδι με λεμόνι και τα περιχύνουμε από πάνω.
Όπως βλέπετε είναι πλέον έτοιμα. Συνοδεύονται με μια σαλάτα από βραστά σταμναγκάθια, και πατάτες, ή όποια άλλη σαλάτα προτιμάτε ή τηγανητές πατάτες.

4 σχόλια: