Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΑΦΡΑΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΡΤΟΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ !

Ένα πολύ νόστιμο πρωινό ή απογευματινό για τα παιδιά μας τους φίλους αλλά και για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας με ελάχιστα υλικά και αφάνταστη νοστιμιά.

  • Υλικά
  • Για το προζύμι
  • 1 κούπα χλιαρό κανελόζουμο(το κανελόζουμο είναι νερό που έχουμε βράσει με ένα ξυλαράκι κανέλα)
  • 1 1/2 κ. γ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη,1/2 κούπα αλεύρι
  • Για τη ζύμη
  • 1 φλιζτανάκι του καφέ λάδι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ζάχαρη
  • 1 κ. γ μαχλέπι, 1/3 κ. γ.μαστίχα, 3 βανίλιες, 1 κ. γ. μπέικη
  • 100 γ. μ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  • 2 κούπες αλεύρι




Βάζουμε το κανελόζουμο τη μαγιά, τη ζάχαρη σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε  και περιμένουμε να φουσκώσει το προζύμι μας.
Όταν έχει φουσκώσει και είναι έτοιμο, βάζουμε μέσα το λάδι τη ζάχαρη,το μαχλέπι την μαστίχα,τις βανίλιες και το μπέικι..
Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά (δε χρειάζεται μίξερ με ένα αυγοδάρτη)
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακιά εύπλαστη ζύμη.

Την αφήνουμε να φουσκώσει (με αυτήν την ζέστη δεν θα δυσκολευτεί καθόλου πιστέψτε με )
Όταν είναι έτοιμη

παίρνουμε κομμάτια ζύμης (αν χρειαστεί αλευρώνουμε τα χέρια μας και το τραπέζι για να μην κολλάει η ζύμη ) και πλάθουμε στενόμακρες λουρίδες τις οποίες ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός μικρού πλάστη και τοποθετούμε τις σταγόνες σοκολάτας όπως βλέπετε.
 Κλείνουμε τη ζύμη και την τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού όπως στην εικόνα.

Αφού φτιάξουμε όλα τα αρτουλάκια μας τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν και να γίνουν όπως βλέπετε στην εικόνα.

 Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Και ορίστε το αποτέλεσμα.Λαχταριστά αφράτα αρτουλάκια με σταγόνες σοκολάτας που θα ξετρελάνουν όσους τα δοκιμάσουν.
Όταν κρυώσουν η θα τα κλείσετε σε κουτί  η θα τα τυλίξετε ένα ένα με μεμβράνη για να μείνουν νόστιμα και αφράτα,




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου