Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Καλαμαράκια του κουτιού στιφάδο



















Υλικά

  • 2 κουτιά καλαμαράκια
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπολτό
  • 1φύλλο δάφνη
  • Λίγο ξύδι , αλάτι.

Βγάζουμε το κοκαλάκι από τα καλαμάρια και από τα κεφαλάκια τους τα μάτια.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια τα κόβουμε φέτες και τα ροδίζουμε  με το λάδι χωρίς να τα κάψουμε.
Αφού καραμελώσουν βάζουμε μέσα τα καλαμάρια αλατίζουμε  ανακατεύουμε
Και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία να ψηθούν σιγά σιγά μαζί με τα κρεμμύδια (επειδή δεν θα προσθέσουμε υγρά).

Λίγο πριν το τέλος διαλύουμε μέσα στην κατσαρόλα το τοματοπολτό  βάζουμε την δάφνη
και  ρίχνουμε  μισό φλιτζανάκι  ξύδι. Μαγειρεύουμε κανένα πεντάλεπτο και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου